Szépségszalon - Fodrászat - Kozmetika - Manikűr - Pedikűr - Műköröm - IX.ker. Ráday u. 54.

bb-kisokos

Tudtad, hogy a menstruáció ideje alatt nem ajánlott hajat festeni? És azt, hogy a kismamák talpát nem szabad masszírozni?

Mi, a Beauty Barban legjobb tudásunk szerint próbáljuk igényeidet kielégíteni, legyen szó hajápolásról, kozmetikáról, vagy akár kéz-lábápolásról. Vannak azonban olyan dolgok is, amikkel csak TE tudod segíteni munkánkat! Fontos, hogy mindig kommunikálj megfelelőképpen szakembereinkkel, ne szégyelld elmondani az elsőre talán kínosnak tűnő információkat Magadról! Természetesen nem a legféltettebb titkaidra gondolunk, minket csupán a kezeléseidet befolyásoló tényezők érdekelnek.  :)

Fontos tudni például, hogy a menstruáció ideje alatt bizonyos hajfestékek nem úgy viselkednek a hajon, ahogy máskor. Ezért mindenképp érdemes tájékoztatni a fodrászt, ha épp ebben a periódusban vagy, nehogy a festék hatóidejének lejártával csodálkozzatok rá a végeredményre.

Ezeken a napokon egyébként is sokkal érzékenyebbek vagyunk mi nők, amit akár műköröm építés közben is észrevehetünk magunkon, amikor is úgy érezzük, “mintha most sokkal jobban égetne ez a zselé, mint a múltkor”…

Sőt! Gyantázás vagy arckezelés közben sem lesz könnyebb az élet, de nincs ebben semmi szégyen; ha elmondod, mi megértjük.

lábmasszázs

Ugyanilyen megértőek vagyunk akkor is, amikor esetleges betegségedről tájékoztatsz minket. Ilyenkor mondd le bátran az időpontod, nem lesz harag belőle. Számunkra fontos, hogy mielőbb meggyógyulj, és fontos az is, hogy mi se legyünk betegek.  Ha mégis történne egy végzetes műköröm katasztrófa, vagy valami hasonló sürgősségi ellátást igénylő esemény, nálunk mindig van orvosi maszk, ami nyújt némi védelmet a bacik ellen.

Ami ellen azonban semmit sem tehetünk, az a lázas állapot. Ha lázas vagy, sajnos kezeléseink nagy részét biztosan nem tudjuk rajtad elvégezni sem a kozmetikában, sem a manipedi részlegen, sem pedig a fodrászatban. Hidd el, lázasan nem esik jól a legfinomabb arcmasszázs sem!

Ellentétben a lábmasszázzsal, ami minden kismama álma, akár naponta többször is! Csakhogy sajnálatos módon az áldott állapotban lévő hölgyek talpát tilos masszírozni. Ennek pedig legfőbb oka a talpon lévő idegvégződések elhelyezkedése, amiket legfeljebb egy képzett reflexológus ismer pontosan. Bőrápolás, és krémezés ettől függetlenül természetesen a kismamáknak is jár.

terhesség

Kozmetikusodnak sem árt tudnia, ha babát vársz, hiszen például az elektrokozmetikai kezelések egyike sem (pl.: ultrahang, mezoterápia, iontoforézis stb.) megengedett a terhesség ideje alatt. Ugyan így kerülni kell az IPL / villanófényes kezeléseket is, mert a terhesség alatti hormonális változások miatt a bőr könnyen bepigmentálódhat az IPL-fényétől, illetve maga a kezelés sem lesz olyan hatékony a már említett megváltozott hormonháztartás miatt. Természetesen kismamaként is élvezheted számtalan arckezelésünket, illetve az arc- és dekoltázsmasszázst.

A klasszikus (nyomkodós) arckezelések után pár napig (amíg a kezelés utáni piros foltok teljesen le nem nyugszanak), a hámlasztó és IPL-kezelések teljes időtartama alatt, valamint utána 3-4 hétig kerüld a szoláriumot, illetve a napozást.

Az IPL-nél a két fényenergia együttes hatásának köszönhetően pigmentfoltokat szerezhetsz, amiknek az eltávolítása sok esetben hosszas és költséges folyamat, nem beszélve arról, hogy a feladat nehézsége még sokszor a bőrgyógyászokat is kihívás elé állítja. És sajnos még így sem mindig garantált a folt teljes eltűnése.

Hámlasztásnál a bőrt elvékonyítjuk, így védtelenebbé válik a külső környezeti hatások ellen (bacik, fény stb.), ezért ekkor az uszodát, szaunát, szoláriumot és a napozást hagyjuk későbbre., ha nem szeretnénk valamilyen bőrbetegséget vagy pigmentfoltot összeszedni.

Ha új vendégünk vagy, akkor sose felejtsd el megemlíteni, hogy van-e valamilyen hatóanyag allergiád. Bár mi is mindig rákérdezünk még visszajáró vendégeknél is erre a dologra, jobb, ha mindkét fél felhozza ezt a témát, hogy a lehető legkellemesebb legyen a nálunk töltött pár óra.

Aktív herpesz és bőrbetegségek esetében – a továbbfertőzés elkerülése miatt – is érdemes megvárni, míg a tünetek csillapodnak. Ismeretlen eredetű bőrproblémáknál előbb a bőrgyógyász szakembert látogassuk meg!

Relatív kizáró tényező pedikűrnél továbbá a diabéteszes láb kezelése. Ez azt jelenti, hogy minden pedikűrös maga mérlegeli, rendelkezik-e azzal a szaktudással, ami egy cukorbeteg ember – adott állapotban lévő – lábának kezeléséhez szükséges. Ezért saját érdeked, hogy jelezd, ha diabéteszes vagy.

Vagy ha netán vérzékeny vagy, illetve vérhigítót kell szedned. Számtalan betegség velejárója ez a készítmény, mi pedig ismerjük a hatásait. És bár kicsi az esélye bármilyen sérülésnek, érdemes tájékoztatni a szakembert – leginkább a pedikűröst – ha ezzel a gyógyszerrel élsz.

kontyKevésbé kényes téma, mégis szükséges kitérni rá: a kontyfésülés. Nyakunkon az esküvő szezon, amikor minden menyasszony ideje percre ki van számolva. Csak úgy, mint a fodrászoké. Legyen szó akár a nagy napról, akár csak a próbakontyod elkészítéséről, okvetlenül beszéld meg fodrászoddal, milyen ütemben mosd a hajad. Általában festés előtt 2-3 nappal, kontyozás előtt pedig 1 nappal szükséges hajat mosni.

És végül, de nem utolsó sorban kerüljön említésre rohanó világunk egyik “legfőbb” kérdése: Hogyan frissítsük fel magunkat egy hosszú munkanap, és a kozmetikában töltött bensőséges pillanatok között?

Ha nincs időd hazamenni lezuhanyozni, ne ess pánikba! Manapság minden sarkon van egy drogéria, ahol legalább száz féle termék közül válogathatsz. Testpermetek, sminklemosók, intim törlőkendők, kézfertőtlenítő gélek, lábdezodorok és hintőporok, stb., melyek mind a Te kényelmedet szolgálják.

Ha bármi kérdés felmerül benned, bizonytalan vagy valamivel kapcsolatban, bátran keresd fel a Beauty Bar szakembereit. :)

Üdvözlettel,

a Beauty Bar csapat