Szépségszalon - Fodrászat - Kozmetika - Manikűr - Pedikűr - Műköröm - IX.ker. Ráday u. 54.

melir-beauty-bar

Melírozzunk okosan!

Tavasszal szinte mindenki megújulásra vágyik, ennek pedig egyik leglátványosabb módja az új frizura. Az újítás azonban nem feltétlenül kell, hogy őrült hajvágást jelentsen, lehet az egy divatos frufru, egy új hajszín, vagy akár egy alig észrevehető melír. De milyen melír? :)

Kisokosunk ezúttal a régi és új melírozási technikákat mutatja be (a teljesség igénye nélkül); de figyelem! Melírozás előtt mindig kérjünk tanácsot fodrászunktól, hiszen Ő az, aki tudja, melyik technika milyen összhatást fog eredményezni.

A fóliás melírozás az egyik legrégebben használt technika, mellyel egymástól élesen elkülönülő tincseket festhetünk. Ezért fontos, hogy olyan szín(eke)t válasszunk, ami passzol az eredeti hajszínünkhöz.

Tincses változata éppolyan népszerű, mint a sávos melír, mely csak a fejtetőn használ az alap hajszíntől eltérő színt.

A természetes hatás elérése érdekében alakult ki – többek közt a sapkás melír utódjaként – a fésűs melír. Minél korszerűbb a technika, annál egyedibb, naturálisabb a hatás.

A satírozás a melírozástól annyiban tér el, hogy a fodrász nem használ sem fóliát, sem fésűt, csak ecsettel, laza kézmozdulattokkal viszi fel a festéket a vendég hajára. Gyönyörű nap szívta hatást lehet vele elérni.

A különleges melírtechnikák ősanyja az ombre, ami a hajvégek kivilágosítását jelenti.

Ennél egy fokkal kevésbé kontrasztos összhatást eredményez a sombre melír, melynek elkészítésénél általában több színt használnak a szakemberek. Éppúgy, mint a copacabana melír esetében, ahol akár 4 színt is felvihetünk a hajra.

A balayage ombre frizurák pedig már annyira természetes hatásúak, hogy szinte meg sem lehet állapítani, vajon fodrászszalonban készült-e a festés, vagy a nyári nap sugarai szívták világosabbra a hajat.

A fejlődés azonban nem állhat meg; 2015-ben az ecaille, vagyis a teknőspáncél módszer hódított teret magának a trendi hölgyek között. Szintén az ombre továbbfejlesztett változata, azonban nem a hajvégektől, hanem a hajtőtől mosódnak össze az egymáshoz közel álló színárnyalatok, általában aranyló, meleg színek.

2016-ban pedig megismerkedhettünk a pinwheel hajfestéssel, aminek elkészítési módja egyik fentebb felsorolt melírtechnikához sem hasonlít, ám a végeredmény épp annyira gyönyörű és természetes.

És ami a melírozott frizurákat még vonzóbbá teheti:

Az egyszínűre festett hajjal ellentétben, nem kell havonta járnunk tőfestésre a fodrászhoz, lenövésünk hetekkel később lesz csak észrevehető. :)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Képgaléria: Híres celebek melírral