Szépségszalon - Fodrászat - Kozmetika - Manikűr - Pedikűr - Műköröm - IX.ker. Ráday u. 54.

mezoterapia

Mezoterápia

Manapság elég sok kozmetikai kezelés fut ezen a néven, úgyhogy tisztázzuk, mi is az a mezoterápia. Maga a szó – klasszikus értelemben véve – tű által, célzott helyre juttatott hatóanyagbevitelt jelent.
Története

Az orvosi gyakorlatban már több mint 60 éve használják eredményesen ezt a módszert. Akár ízületi megbetegedés, akár más egészségügyi problémák esetén, ahol fontos lehet a lokális kezelés, nagy előrelépést jelentett ez a technika.

Esztétikai felhasználása és a kozmetikai iparban történő megjelenése jóval későbbi időpontra tehető. Első körben ez a hatóanyag bejuttatás egy mezopisztoly segítségével vált nagyon látványos kozmetikai kezeléssé.

Az pisztoly automata rendszere lehetővé tette, hogy a steril és koncentrált hatóanyag egyenletes mélységben és eloszlásban kerüljön a bőrfelszín alá, ahol kifejtheti jótékony hatását.

Hatásmechanizmusa

Nagyon fontos azonban az, hogy a tűs kezelések előnye nem csak a hatóanyag bejuttatásában rejlik, hanem a tűszúrások által a bőrben elinduló folyamatokban is.

Mikor a felhámot tűszúrás éri, a bőr fibroblaszt sejtjei elkezdik termelni a kollagént és az elasztint, hogy helyreállítsák a keletkezett mikrosérüléseket. Ez több száz tűszúrás esetén nagy mennyiségű rostképződést indít be, mely önmagában kiváló feszesítő hatást eredményez. Ezen felül sok sebgyógyulási hormon (citokinek) is termelődik, amely szétterjedve a kötőszövetben nagy mértékű alapállomány újraképződést és regenerációt indukál.

Tehát a koncentrált hatóanyag bejuttatása és a tűszúrás következtében beinduló folyamatok kombinációja, egyedülálló és látványos hatást eredményeznek.

Ez a párosítás szintén jelen van a dermarollerrel történő kezeléseknél is, illetve már vannak olyan gépek, melyek a szúrás okozta kellemetlenséget hivatottak kiküszöbölni, ezeket hívjuk tű nélküli mezoterápiának.

A mezoterápiás kezelések számtalan problémára alkalmazhatóak, és mindegyikben kiemelkedő és látványos eredményeket érhetünk el:

  • Bőrfeszesítés és anti-aging arcon, nyakon és a dekoltázson is
  • Májfoltok kezelése
  • Akne okozta heges bőr kezelése
  • Striák kezelése
  • Cellulit kezelése
  • Hajhullás és a fejbőr méregtelenítése

A kezeléseket többféle hatóanyaggal végezhetjük, amelyet a szakember választ ki a probléma jellegére és a bőrtípusra való tekintettel.

Nagyon sok jó minőségű mezoterápiás ampulla van forgalomban, de mindenképp fontos hangsúlyozni, hogy csak steril hatóanyagokkal és megfelelő körültekintéssel végezzük a kezeléseket.

No Comments

Comments are closed.