Szépségszalon - Fodrászat - Kozmetika - Manikűr - Pedikűr - Műköröm - IX.ker. Ráday u. 54.

Dry-Skin

Tűs mezoterápia / dermaroller / kollagén indukciós terápia

A bőr az életkor előrehaladtával egyre kevesebb kollagént tartalmaz, mely alkotóelem a bőrünk vízmegkötő képességét és feszességét hivatott növelni. Ennek hiányában a felhám sérülékenyebb lesz, hamarabb alakulnak ki a ráncok és csökken a bőr rugalmassága is.

Ezeknek a problémáknak a megoldására számtalan gépi módszert és terméket fejlesztettek már ki, de egyik sem bizonyult igazán hatékonynak. A dermaroller kúraszerű alkalmazásával olyan zavaró elváltozások kezelése is lehetővé vált, amelyekre eddig nem volt igazán hatékony módszer. Ilyenek például a striák, vagy az aknék gyógyulása utáni lyukacsos bőr.

A dermaroller a mezoterápia módszere alapján jött létre, és nagyon látványos eredmények igazolják, hogy egyedülállóan hatékony kezeléssel van dolgunk.

A dermaroller maga egy hengeres szerkezet, melyből apró, de nagyon éles rozsdamentes acéltűk állnak ki. Többféle tűmérettel rendelkező roller létezik, a kezelő választhatja ki, hogy az adott probléma kezelésére melyik méret a legmegfelelőbb. Arckezeléseknél inkább az 1-1,5 mm nagyság, testkezeléseknél a 2-2,5 mm az optimális.

Az eljárás során több száz mikrosérülés keletkezik bőrünk felszínén, melyek szabad szemmel nem láthatóak. Ezeknek a sérüléseknek a gyógyítására a bőr elkezdi termelni a két kulcsfontosságú alkotóelemét, a kollagént és az elasztint. Mivel minimális a sérülés, káros rostanyag (keloid) képződés nem indul meg, tehát nem kell félnünk attól, hogy heges lesz a bőrünk a kezelés következtében. Az apró szúrások a kollagénképződés mellett úgynevezett akvaporin csatonákat is megnyitnak a bőrön, melyeken keresztül a bőr felszínére juttatott koncentrált hatóanyagok a mélyebb rétegekbe kerülhetnek. Ezek az anyagok lehetnek feszesítő, halványító, anti-aging, fogyasztó, tápláló koncentrátumok is, melyből egyet vagy több hatóanyag kombinációját választja ki a szakember a kezelés során.

A kezelés előnyei:
 • Azonnali feszesítés, és hosszantartó hatás
 • Látványos eredmények régóta fennálló problémák ( terhesség utáni megereszkedett bőr a hason,   kamaszkori akne hegek stb. ) esetén is
 • Széles körű felhasználhatóság ( arc, nyak, dekoltázs, test és hajkezelések is )
 • A bőr maximális feltöltése hatóanyag koncentrátumokkal

A kezeléssel kapcsolatban érdemes azt is megemlíteni, hogy az eljárás a bőr érzéstelenítése mellett is enyhén kellemetlen lehet, valamint a kezelés után bőrpír jelentkezik, amely általában 24 óra alatt megszűnik, illetve enyhe viszketés és hámlás is jelentkezhet.

A kúra időpontjának kiválasztása:

Mivel mikrosebekről van szó, illetve eritémát (bőrpírt) is okozunk a bőrön, ezért nagyon fontos, hogy a nyári időszakban kerüljük a kezelést. Legalkalmasabb idő ősztől késő tavaszig, megfelelő fényvédelem mellett.

A kezelés ellenjavallatai:
 • lázas megbetegedések esetén
 • aktív állapotban lévő gyulladt, aknés bőrnél
 • aktív bőrbetegségek (pl.: herpesz)
 • daganatos bőrbetegségeknél
 • vérzékenységnél, illetve vérhígítók szedésekor
 • a kezelt területen lévő nyílt seb
 • körültekintően kell eljárni a hatóanyagok kiválasztásánál krónikus betegségek és bizonyos gyógyszerek szedése esetén.
Amit a kezelésről még tudni kell:

Bár már az első kezelés után is érezhetőek és láthatóak a pozitív változások a bőrön (feszesebb, tömörebb, teltebb bőrkép), azonban a dermaroller tényleges hatása a kezelés után kb. 3-4 hét után jelentkezik először, ugyanis ennyi idő kell a kollagén- és elasztikus rostok képződésének beindulásához. Innentől fogva kezelésről-kezelésre egyre látványosabb eredményeket érhetünk el.

Kapcsolódó cikk: Mezoterápia

No Comments

Comments are closed.