Szépségszalon - Fodrászat - Kozmetika - Manikűr - Pedikűr - Műköröm - IX.ker. Ráday u. 54.

erősítő

Szépségápolási kisokos – A körömerősítés

Bizonytalan vagy néhány szakkifejezés használatában? Olvastál valamit valahol, amit nem értettél kristálytisztán? Összetéveszted a Balayage melírt a Copacabanával?

Szépségápolási kisokos sorozatunkkal szeretnénk segíteni Neked, hogy eligazodj a mindennapos szépségtrükkök útvesztőjében.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki tud fejből legalább egy “körömerősítő praktikát”, amit vagy az anyukájától lesett el, vagy valamelyik női magazinban olvasott. Ilyen a mézes-citromos kézfürdő, az olíva-, vagy ricinus olajos pakolás, a polírreszelők használata, és az olajos magvakból készíthető körömradír.

Munkám során leggyakrabban mégis a körömerősítő lakkokról kérdeznek Vendégeim, illetve arról, hogy szerintem mi a körömerősítés leghatékonyabb módja.

Ami NEM erősíti a körömlemezt:

Körömlakk

A körömlakkoknak igen kis százaléka erősíti valóban a körömlemezt, javarészt inkább csak szárítják a természetes körmöket.

lakk
Fontos tudni, hogy a köröm felszívó szerepe minimális, vagyis hiába van feltüntetve az üvegen hatóanyag, azok nem épülnek be a körömlemezbe.

Géllakk

A géllakk viselése igen praktikus mindazoknak, akiknek vékony, törékeny, gyenge körmei vannak. Ezt azonban nem úgy kell érteni, hogy a géllakk táplálja vagy regenerálja a körmöket, inkább úgy lehet elképzelni, mint egy védőréteget a köröm felszínén, ami a mechanikai hatásoktól védi azt.

gellakkos
Eltávolítására különös gondot kell fordítani, hiszen a reszelővel könnyen megsérthetjük, elvékonyíthatjuk a természetes körömlemezt. Kevésbé ártalmas az acetonos áztatás, mely után inkább csak a körömbőr szorul hidratálásra.

Ami erősíti a körömlemezt: japán manikűr

A körömápolásnak ezt a formáját a 18. századi japán arisztokrata hölgyek alkalmazták először. Népszerűsége azóta is töretlen, hiszen 100%-ig természetes anyagokat használunk, melyek hatása azonnal látványos, érezhető, hosszú ideig tartós.

japán készlet

Lényege, hogy a finoman felbolyhozott körömlemezbe méhviaszt polírozunk, majd talkum porral fixáljuk azt. A méhviasz már egy kezelés után keményebbé, fényesebbé, ellenállóbbé teszi a körmöket, hatása pedig a köröm lenövéséig érezhető.

Please specify image url

Vadinszky Kata

Manikűr - Műköröm - Pedikűr

Telefonszám: +36-30-317-2670

No Comments

Post a Comment